Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Διονύσης Σαββόπουλος


(Χθες το βράδυ η ΝΕΤ έδειξε μαγνητοσκοπημένη την συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Ηρώδειο, τη χρονιά που μας πέρασε. Είχα τη μεγάλη χαρά να είμαι οικογενειακώς εκεί την πρώτη μέρα κι ενθουσιασμένος μετά την επιστροφή στο σπίτι έγραψα κι ανέβασα στο τοίχο μου το παρακάτω κείμενο. Παρότι «κονσέρβα» με συγκίνησε πάλι και το αναβιώνω προς τιμή του δημιουργού)
Χθες ο Νιόνιος  μας χάρισε μια ονειρική βραδιά στο Ηρώδειο. Είχε ασφαλώς στέρεο υπέδαφος και γόνιμο σπόρο τα μαγικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Αλλά ο Σαββόπουλος έβαλε και την προσωπική του σφραγίδα και μάλιστα με πολλούς και δημιουργικούς τρόπους. Πετυχημένη η ποικιλία των παραγόντων της συναυλίας, αξιοσημείωτες οι προσωπικές ερμηνείες των τραγουδιών, καίριες οι  λεκτικές παρεμβολές του που αφορούσαν και την επικαιρότητα που ζούμε. Εδώ να σημειώσω την ερμηνεία που έκανε στο τραγούδι «Ηθοποιός σημαίνει φως», που κατά την άποψή μου στέκεται επάξια δίπλα στην αντίστοιχη του Δημήτρη Χόρν. Είναι δύσκολο να συγκρατείς τα λόγια που ακούγονται μέσα σε μια εκδήλωση κι ίσως να τον αδικώ με τη μεταφορά τους. Αλλά μου έκαναν εκείνη τη στιγμή εντύπωση και τολμώ μια παραλλαγή τους

«Αντίσταση στο σημερινό δράμα δεν είναι μια μούντζα. Αντίσταση είναι να φροντίσουμε το μπόι της δικής μας προσωπικότητας..» Ή κάπως έτσι..

 

  Λευτέρης Τσίλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου