Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο ι κ α τ α λ ή ψ ε ι ς

Στα χρόνια της αθωότητας με σιγουριά λεγόταν το κλισέ:

«Όταν ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή»

 Καλών προθέσεων αλλά αφελής, η ρήση. Στη πράξη ενώ άνοιξαν χιλιάδες σχολεία, οι φυλακές δεν έκλεισαν. Αντίθετα πολλαπλασιάστηκαν και σ’ αυτές στριμώχθηκαν χιλιάδες και «μορφωμένοι» κατάδικοι. Σήμερα μετά την εμπειρία τόσων χρόνων μπορούμε με ισχυρή βάση να αντιστρέψουμε κάπως το μότο:

«Όταν κλείνει ένα σχολείο ας ετοιμάζονται κελιά να υποδεχτούν νέους κρατούμενους από το μέτωπο των καταλήψεων»

Για αυτούς που ενδιαφέρονται και μελετούν τα προβλήματα της κοινωνίας μας, ας ερευνήσουν το παρελθόν των τελευταίων μελών των τρομοκρατικών οργανώσεων κατά την περίοδο των σπουδών τους, που σήμερα οικουρούν στις διάφορες φυλακές της χώρας, μετά τον αφελή κι αδιέξοδο αγώνα τους. Τα σχολεία στη διάρκεια των καταλήψεων αποτέλεσαν μονίμως  αγαπημένο χώρο των εχθρών της ομαλής δημοκρατικής ζωής στη χώρα μας. Εκεί ψαρεύουν τα μέλη τους, όταν αυτά απογοητευμένα από το «μάταιο των αγώνων τους» είναι ώριμα για άλλους δρόμους δράσης.

Ας κάνουν τα κόμματα, που στηρίζουν τις καταλήψεις, έναν απολογισμό των καταλήψεων που έγιναν όλα τα τελευταία χρόνια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης κι ας αναζητήσουν-πλην ματαίως τα ωφελήματά τους. Μηδέν ! Αντίθετα μπορούμε να καταμετρήσουμε εκατομμύρια χαμένες διδακτικές ώρες μαθημάτων, εκατομμύρια ευρώ ζημιών και το χειρότερο καλλιέργεια των αντιλήψεων του μπάχαλου, του ζαμανφουτισμού και της τεμπελιάς.

Ωρίμασε η ώρα, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, να πάρουν πρωτοβουλία να αλλάξει ο σχετικός νόμος. Για αυτούς που επιμένουν στις αγωνιστικές εκδηλώσεις υπάρχουν τόποι εκτός του χώρου των σχολείων. Κανένα σχολείο να μην κλείσει σε περίοδο μαθημάτων. Είναι μόνο χώρος μάθησης κι ανάπτυξης του νέου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου