Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Μάης

                                                    
Μάης….   Οργασμός των εικόνων, των ευωδιών και των εντυπώσεων! Η φύση γύρω στην αποθέωσή της. Πολύχρωμοι θάμνοι κατάφορτοι με ευωδιαστά άνθη, δένδρα που αναζητούν να ραμφίσουν τον ουρανό, ήλιος φωτεινός με τις ζωογόνες αχτίνες του να απλώνει απλόχερα τη θαλπωρή του, πουλιά να γλυκοκελαηδάνε πάνω στα δένδρα, μέλισσες και ζουζούνια να πετάνε από λουλούδι σε λουλούδι μαζεύοντας τη χρήσιμη γι αυτά γύρη  ενώ, χωρίς να το ξέρουνε, παίζουν τον αναγκαίο ρόλο για τη γονιμοποίησή τους. Η φύση στη γλυκιά της ώρα. Κι ο άνθρωπος ζωντανεύει, νιώθει τις δυνάμεις του να αναστυλώνονται, γεμίζει με ελπίδα για τη συνέχεια της ζωής….

Χαρούμενη κοίταξε γύρω το τοπίο. Της έκανε εντύπωση η ηρεμία που ανέδιδε ο τόπος παρά τους ήχους που έμπαιναν ανακατεμένοι στ’ αυτιά της. Όμως ήταν ήχοι της φύσης. Κελαηδίσματα πουλιών, ζουζουνιτά  των εντόμων, το ψιθύρισμα του ανέμου στα φύλλα των δένδρων. Τέτοια ερεθίσματα της ακοής δεν είναι θόρυβος, ούτε εκλαμβάνονται σαν ενόχληση. Αντίθετα είναι σαν την ακρόαση μιας καλής μουσικής.

Κάθισε στο μαλακό χορτάρι κι ακούμπησε τη ράχη της στον κορμό ενός μικρού δένδρου. Ατένισε το ήρεμο περιβάλλον και το βλέμμα της ταξίδευσε στον μακρινό ορίζοντα. Όσο κι όπου επέτρεπε η βλάστηση, που οργίαζε γύρω της.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου