Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΛΘ. Λόγια καθημερινά


Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα ! Όταν παλαιότερα, τόσο εύκολα και τόσο ανάλαφρα, καταβρόχθιζα ημερησίως τα χιλιόμετρα δεν το σκεφτόμουν καθόλου. Το θεωρούσα αυτονόητο και δεν το εκτιμούσα δεόντως. Τώρα που μου βγήκε το αγγούρι της σπονδυλικής στήλης και δυσκολεύομαι, μετράω τα μέτρα κι ευλογώ την τύχη μου που δίνω καθημερινή μάχη να επανέλθω. Συμβουλή γιατρού βλέπεις! Υπέρ το δέον αισιόδοξος θέλω να επανέλθω στην αρχική κατάσταση και κατά δύναμη το προσπαθώ.


Έτσι,  ευκαιρίας δοθείσης, ας ακούσετε εγκαίρως μια συμβουλή από έναν μεγαλύτερο. Εγώ δεν το είχα συνειδητοποιήσει το ίδιο έγκαιρα. Ας αξιοποιούμε κι ας χαιρόμαστε στο έπακρο τις σημερινές μας δεξιότητες. Αύριο μπορεί σιγά-σιγά να τις χάνουμε. Ας ξεφύγουμε από τη μαντζιριά και τα παράπονα γι αυτά που δεν έχουμε κι ας γευτούμε γουλιά-γουλιά αυτά που σήμερα κατέχουμε.

Δεν εννοώ προφανώς να μην έχουμε τη φιλοδοξία της βελτίωσης των υλικών και πνευματικών όρων της ζωής μας. Απλώς αυτή η εύλογη επιθυμία να μη μας εμποδίζει να βλέπουμε τη θετική εικόνα της ζωής  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου