Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Δημήτριος Κλαδάκης 11. Μικρά βιογραφικά

 Ο Δημήτριος Κλαδάκης είναι μαθηματικός. Στην πρώτη φάση (1923-1928), που έχουμε και τις πληροφορίες γι’ αυτόν, εργάζεται στα εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια του Ηλία Μπερτόλη που βρίσκονται στο Κολ...ωνάκι (Αλωπεκής 11). Το καλοκαίρι του 1928 ανεξαρτητοποιείται. Με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε από τα σώματα των εφημερίδων, αρχίζει να διδάσκει Μαθηματικά σε αίθουσα των εκπαιδευτηρίων Henry που αυτήν την εποχή βρίσκονται στη διεύθυνση Σταδίου 20. Συγχρόνως διδάσκει και στον Πειραιά (Μακράς Στοάς και Ηφαίστου 1).
Το σχολικό έτος 1930 δίνει τις εξής διευθύνσεις: Ιπποκράτους 6Α και... παράρτημα Σόλωνος 73Α. Η οριστική και τελική του διεύθυνση είναι το κτίριο της Ιπποκράτους 10Α. Στην διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά στο ίδιο κτίριο στεγάζεται η κεντρική διοίκηση της νεολαίας του, γνωστή ως Ε.Ο.Ν. Από το 1932 και μετά το φροντιστήριό του είναι από τα μεγάλα της Αθήνας. Η μορφή και το όνομά του είναι κυρίαρχο στις πολλαπλές διαφημίσεις που συναντάμε όλα αυτά τα χρόνια στις εφημερίδες. Το επιτελείο του είναι εκλεκτό, όπως καθηγητές-επιμελητές σε ανώτατα ιδρύματα κτλ. Έμπειρα στελέχη, των οποίων όμως δεν παρατίθενται τα ονόματα.
Σταδιακά, αποκτά ειδίκευση στις Στρατιωτικές σχολές, χωρίς να πάψει να έχει τμήματα και για τις υπόλοιπες σχολές. Κάθε χρόνο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δίνει μάχη διαφημίσεων στις εφημερίδες με κατάλογο επιτυχόντων στην Σ.Σ.Ε. στην Δοκίμων, Ικάρων κτλ. Πράγματι, ένα σεβαστό ποσοστό επιτυχόντων με πρωτιές και αρχηγούς είναι μαθητές του. Από τους αντίπαλους και συναγωνιστές του είναι τα φροντιστήρια του Αριστείδη Πάλλα και του Ιωάννη Ατζιού.
Ο Κλαδάκης εκδίδει πολυσέλιδα και επιμελημένα φυλλάδια που διανέμονται δωρεάν. Όλη η έγνοια αυτής της εκστρατείας είναι να κερδηθούν οι μαθητές των επαρχιών που έρχονται στην Αθήνα μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς ή προετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά. Ο πλήρης τίτλος του φροντιστηρίου είναι: Φροντιστήριο Θετικών και Κλασσικών Σπουδών Δημ. Κλαδάκη. Σε διπλανή διεύθυνση ο αδερφός του Κ. Κλαδάκης έχει ονομαστό νομικό φροντιστήριο.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου