Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

7.Δημήτριος Δανάλης

 Ο Δανάλης ήταν διδάκτορας της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών της Βιέννης. Στις αρχές του 1928 –αλλά φαίνεται και πριν- τον συναντάμε να εργάζεται στην Εμπορική Ακαδημία του «Αρχαίου» φροντιστή Κ. Κ...αλαϊτζάκη (από το 1890) που βρίσκεται στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Κάνει μαθήματα σε φοιτητές της Ανωτάτης Εμπορικής για τις τμηματικές και πτυχιακές τους εξετάσεις.
Με την έκρηξη των εισιτηρίων εξετάσεων από το 1928 και μετά ανοίγει, ως επικεφαλής, γενικό φροντιστήριο στην οδό Ακαδημίας 79 κοντά στην πλατεία Κάνιγγος με τον τίτλο Γενικά Φροντιστήρια, διατηρώντας βέβαια και την αρχική του ενασχόληση με τα οικονομικά μαθήματα.
Επιδίδεται σε έντονη διαφημιστική εκστρατεία ισχυριζόμενος ότι έχει εκλεκτό επιτελείο συνεργατών και για μερικά χρόνια γίνεται ένα ισχυρό φροντιστήριο. Φαίνεται όμως ότι στη προκειμένη περίπτωση έχουμε διάσπαση ανάμεσα στους συνεργάτες του. Στην ίδια διεύθυνση και με τον ίδιο τίτλο παρουσιάζεται από το 1931 φροντιστήριο με τον τίτλο: Γενικά Φροντιστήρια (συνεταιρισμός καθηγητών). Το φαινόμενο των διασπάσεων και η δημιουργία νέων φροντιστηρίων με άλλες συνθέσεις συνεργατών είναι συχνό και το συναντάμε πολλές φορές και στη μεταπολεμική περίοδο.
Μετά το 1932, ο Δανάλης μετακομίζει στην οδό Φειδίου, δρόμο με φροντιστηριακή παράδοση σε σχολές Γλωσσών-Εμπορίου-Λογιστικής (Σ’ αυτή την οδό, από το 1920, δίπλα στο Ωδείο, υπάρχει και λειτουργεί επιτυχώς η Σχολή Γλωσσών και Εμπορίου). Ο Δανάλης εμφανίζεται ως διευθυντής στη σχολή Resultaten κυρίως για μαθήματα λογιστικής. Εκεί ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΤΙΡΙΟ; όμως βρίσκουν στέγη και μεμονωμένοι φροντιστές, που κάνουν μαθήματα σε ομάδες υποψηφίων, όπως για παράδειγμα ο Διονύσιος Βερέττας. Ο Δανάλης εκδίδει διάφορα βιβλία σχετικά με την ειδικότητά του, όπως για παράδειγμα Αλγεβρική Λογιστική. Μετέχει επίσης σε επιτροπές διαγωνισμών τραπεζών και οργανισμών και πολλές φορές είναι ο εισηγητής των θεμάτων.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου