Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Το σχολείο μας ( Σάπες Ροδόπης )

Το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών είναι ένα από τα παλαιότερα Γυμνάσια του νομού. ύθηκε ως «Αστικόν Σχολείον» το 1938-39. Από το 1946 λειτουργεί ως «Οκτατάξιο Γυμνάσιο» και από το 1996 ως «Διαπολιτισμικό».
Αρχικά ήταν αρκετά μικρότερο, αλλά με τον καιρό επεκτάθηκε κτιριακά. Την τελική του μορφή την έλαβε μετά από ανακαίνιση την περίοδο 2007-2008.
Σήμερα καταλαμβάνει μια έκταση 2000 τ.μ. και αποτελείται από δύο (2) κτιριακά συγκροτ...ήματα, το κυρίως κτίριο και τρία (3) βοηθητικά – εξωτερικά κτίρια (λυόμενα).
Λειτουργεί με τρεις (3) τάξεις σε περίπου 14 τμήματα και εκτός από τις αντίστοιχες αίθουσες διδασκαλίας και τα Γραφεία των Καθηγητών και της Διεύθυνσης, διαθέτει επίσης και ειδικές αίθουσες. Οι αίθουσες αυτές είναι ένα (1) Εργαστήριο Τεχνολογίας, ένα (1) Εργαστήριο Καλλιτεχνικών, ένα (1) Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, δύο (2) Εργαστήρια Πληροφορικής, Αίθουσα Εκδηλώσεων και Θεάτρου, Βιβλιοθήκη και Γυμναστήριο.

Στο προαύλιο βρίσκονται ένας μικρός κήπος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις (μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου / χειροσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης κτλ).
Οι μαθητές του προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή των Σαπών και κυρίως από χωριά που βρίσκονται πλησίον αυτού.
Το Γυμνάσιο είναι στον ίδιο χώρο με το Λύκειο και μοιράζονται την ίδια αυλή και κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου