Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου.

 Ας βγάλουμε την ιστορία στο φως. Ας ενώσουμε το παζλ της μνήμης
Δημοτικό Σχολείο- ΣΤ Τάξη 1980
Εικονίζονται:
Τριάντης Βαγγέλης,Τζαχρήστος Αρης,Σκουμπρής Νίκος,Καντηράκης Νίκος,Βαρβούζος Δημήτης,Καλτσούλας Αλέξης, Σκομπρής Νίκος, Ντούλμας Δημήτρης, Παπαπάνος Θοδωρής, Μαχαίρας Θανάσης , Σεγκούνας Κώστας, Ξύγκη Φεβρωνία, Βασιλείου Ελένη, κλπ .....και στο βάθος ο Δάσκαλος Δημ. Αναστασίου...
Με το νέο έτος το Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου, μετακομίζει στο καινούργιο κτίριο.

Το παλαιό Σχολείο μετά από 80 χρόνια ζωής, σταματά να λειτουργεί. Μέσα του όμως κρατά 80 χρόνια μνήμες από τέσσερις γενιές Μαντουδιανών.
Στιγμές αυτής της σχολικής ζωής, σίγουρα έχουν αποθανατιστεί στο φωτογραφικό φακό.
Είναι κρίμα αυτές οι μνήμες να βρίσκονται κλεισμένες στα συρτάρια του καθενός μας.
Με αφορμή λοιπόν, την σχολική γιορτή των Χριστουγέννων και την προετοιμασία από το Σύλλογο ενός αποχαιρετιστήριου οπτικού υλικού για το παλαιό σχολείο που θα παρουσιαστεί στη γιορτή, απευθύνομαι σε κάθε μαθητή, αλλά σε κάθε δάσκαλο που πέρασε από αυτό το σχολείο και κατέχει οποιαδήποτε φωτογραφία που να σχετίζεται με αυτό να μας τις αποστείλει είτε στο e-mail του mantoudi news, είτε στο προσωπικό μου e-mail που αναγράφεται στο τέλος..
Οι φωτογραφίες που θα συγκεντρωθούν θα διαχειριστούν από το Σύλλογο με απόλυτο σεβασμό. Θα ταξινομηθούν με χρονολογική σειρά και θα παρουσιαστούν σε ένα μικρής διάρκειας video αναμνήσεων στην επερχόμενη εκδήλωση.
Αμέσως μετά το video θα είναι διαθέσιμο στο καθέναν μέσω του διαδικτύου και του mantoudi news.
Η μνήμη είναι συλλογική, και όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε το παζλ της ιστορίας του Δημοτικού Σχολείου Μαντουδίου.
Αν υπάρξει ανταπόκριση και συγκεντρωθεί αρκετό φωτογραφικό υλικό, τότε θα γίνει προσπάθεια να εκδοθεί ένα λεύκωμα, κειμήλιο μνήμης για κάθε Μαντουδιανό.
Νίκος Σκουμπρής
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου Μαντουδίου
e-mai : nikosskou1@gmail.com
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου