Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ»

«ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ» ιδρύθηκε το 1950 από τους Ελένη και Παναγιώτη Φραγκή, ανθρώπους, που στήριξαν τα όνειρα των γονιών, που τους εμπιστεύθηκαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, τα παιδιά τους, με αγάπη, ευαισθησία, συνέπεια και υπευθυνότητα και στον ιστορικό χώρο μεταξύ του Κολωνού και της ακαδημία Πλάτωνος.
Από τότε λοιπόν και με σταθερά βήματα, χρόνο με το χρόνο, δημιουργήσαμε έναν οικογενειακό εκπαιδευτικό πυρήνα με άρτια οργάνωση στη διαπαιδαγώγηση και στην πολύπλευρη εκπαίδευση – μόρφωση των μαθητών μας, μελετώντας και καθιερώνοντας ένα προσωπικό σύστημα προσφοράς της διδακτέας ύλης, που διαρκώς βελτιώνουμε, υποστηρίζοντας όλο αυτό το έργο με σύγχρονες μεθόδους της παιδαγωγικής επιστήμης, της ψυχολογίας, της διδακτικής και με άριστη υλικοτεχνική υποδομή και επιλεγμένο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, με διαρκή επιμόρφωση. Και βέβαια σ΄ ένα όμως σημερινό κόσμο που διαρκώς αλλάζει, τα σύνορα ξεθωριάζουν, και οι πληροφορίες που δεχόμαστε τρέχουν ταχύτατα, υποχρέωση του σχολείου μας είναι να καλλιεργήσει στα παιδιά μας δεξιότητες - ικανότητες, που θα τους επιτρέπουν να λειτουργούν αρμονικά σ΄ ένα κόσμο ανοιχτό -μεταβαλλόμενο, έχοντας στηρίγματα τις σταθερές αξίες, την παράδοση και την εθνική μας ταυτότητα.
Έχουμε ακόμη χρέος να μαθαίνουμε στα παιδιά να συλλέγουν και να αξιολογούν πληροφορίες, να τις επεξεργάζονται και στη συνέχεια να τις συνθέτουν σε γνώσεις, αξιοποιώντας και συνδυάζοντας τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία. Πρέπει να εργάζονται ομαδικά, ανακαλυπτικά και να δημιουργούν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, που οδηγούν, παράλληλα με την απόκτηση γνώσεων, και στην ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης.
Η επιδίωξη όμως της ολοκληρωμένης και ισορροπημένης ανάπτυξης προϋποθέτει ακόμη την ψυχαγωγία, την αγάπη για το περιβάλλον και την ελληνική φύση, την αισθητική καλλιέργεια, την επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό, την άσκηση του νου και του σώματος μέσα από ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων, και τέλος την αγάπη για τον πλησίον.
Μέσα σ΄ ένα πεντακάθαρο – ασφαλές – καλαίσθητο και ζεστό οικογενειακό περιβάλλον που το εγγυώνται οι ιδιοκτήτες -δάσκαλοι κοι Γιάννης και Σοφία Φραγκή και τα παιδιά τους Ελένη –Παναγιώτης – Αθανασία, καθώς και όλο το προσωπικό, αγκαλιάζουμε όλα τα παιδιά μας από τα πρώτα βήματα της σχολικής ζωής τους, επιδιώκοντας σταδιακά τη διαμόρφωση συγκροτημένης και ηθικής προσωπικότητας, την ανάδειξη των ιδιαίτερων κλίσεων – ταλέντων τους, τη συνειδητοποίηση του δημιουργικού δυναμικού τους με σκοπό να είναι υπεύθυνα για τη ζωή τους, τις πράξεις και τους προσωπικούς τους στόχους, που όλα αυτά βέβαια αποτελούν εφόδια, απαραίτητα για το μέλλον τους.
Σημαντικό και βασικό στοιχείο στο σχολείο μας είναι η φιλοσοφία της προσωπικής επαφής και των ουσιαστικών διαπροσωπικών σχέσεων με το κάθε παιδί ξεχωριστά ως άτομο, αλλά και ως μέλος της σχολικής κοινότητας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα εμπιστοσύνης και σιγουριάς. Τα εκπαιδευτήριά μας ακολουθούν ενιαίο προγραμματισμό σ΄ όλες τις βαθμίδες με σταδιακή κλιμάκωση του βάρους των απαιτήσεων και των δραστηριοτήτων.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και ευχόμαστε υγεία και πρόοδο στις οικογένειές σας .
Η Διεύθυνση των εκπαιδευτηρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου