Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Κτίριο - «κόσμημα» το παλιό Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, που αναμένεται να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία και τη σχολική κοινότητα από το νέο έτος.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, προχθές το βράδυ, οπότε και το σώμα ενέκρινε μικρή παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση του έργου από τον ανάδοχο.
...
Το νεοκλασικό κτίριο, συνιστά ένα πραγματικό κόσμημα για την Ευξεινούπολη. Πρόκειται για το μοναδικό νεοκλασικό κτίριο που σώζεται στην περιοχή από τότε που χτίστηκε το χωριό και το οποίο «βλέπει» στον κεντρικό δρόμο.
Με την παράδοση του κτιρίου - «κοσμήματος», αναμένεται να γίνει άμεσα και η μετεγκατάσταση μέρους των δραστηριοτήτων του δημοτικού σχολείου, που έχει «στριμωχθεί» στο υπάρχον κτίριο, το οποίο δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του.
Στο δημοτικό σχολείο Ευξεινούπολης σήμερα φοιτούν 165 μαθητές. Επειδή οι χώροι δεν επαρκούν, η στ’ τάξη, φιλοξενείται προσωρινά στο χώρο του Γυμνασίου.
Με την παράδοση του νεοκλασικού κτιρίου, όλες οι τάξεις του σχολείου θα «ξανασμίξουν», ενώ θα εξασφαλιστούν και αίθουσες πολλαπλών δραστηριοτήτων και εργαστηρίων για τις παράπλευρες σχολικές δραστηριότητες.
Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του έργου «Αποκατάσταση του παλαιού κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης Πολεοδομικού Συγκροτήματος Αλμυρού», προϋπολογισμού 405.900 ευρώ, γίνεται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012 - 2015».
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη μικρή παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση του έργου από τον ανάδοχο.
Με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελέσει και πάλι σημείο αναφοράς της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής και επιπλέον θα καλύψει τις κτιριακές ανάγκες του δημοτικού σχολείου του χωριού.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου