Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Δημοτικό Σχολείο Περιβολιών

 Το πρώτο Σχολείο του χωριού λειτούργησε στο νάρθηκα του ναού του Αγίου Λεοντίου. Τον καιρό εκείνο κρατούσαν την πατρίδα μας οι Τούρκοι και δεν ενδιαφέρονταν καθόλου για τη μόρφωση των παιδιών. Έτσι, τον δάσκαλο τον πλήρωναν οι ίδιοι οι χωριανοί. Ακολούθως, καθώς οι μαθητές γίνονταν ολοένα και περισσότεροι, χρησιμοποιήθηκε για σχολείο μια οικία στην πλατεία του χωριού, που σήμερα δυστυχώς δεν διασώζεται.
Το νέο Δημοτικό Σχολείο Περβολιών λειτούργησε... το 1926 με τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας και γραφείο δασκάλων. Η πρόσοψη του σχολείου μας είναι πολύ όμορφη, γιατί μοιάζει λίγο με τα προπύλαια αρχαίου κτιρίου. Το 2000 το σχολείο μας επεκτάθηκε με προσθήκη διώροφου μέρους, οπότε προστέθηκαν οκτώ αίθουσες. Το 2001 έγινε αναπαλαίωση του παλαιού κτιρίου και αναδείχθηκε το πετρόχτιστο υλικό του. Το 2003 έγινε η τελευταία επέκταση με το κτίσιμο μίας νέας αίθουσας.
Σήμερα το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Περβολιών αποτελείται από εννιά αίθουσες διδασκαλίας και τέσσερις ειδικές αίθουσες: Οικιακής Οικονομίας, Αίθουσα Ειδικής εκπαίδευσης, Σχεδιασμού-Tεχνολογίας, Τέχνης-Μουσικής. Διαθέτει επίσης μερικές βοηθητικές αίθουσες: γραφείο διευθύντριας, γραφείο δασκάλων, αποθήκη Φυσικής Αγωγής και ένα μικρό κυλικείο.
Κατά την φετινή σχολική χρονιά φοιτούν 172 παιδιά κατανεμημένα σε εννιά τμήματα: Από ένα τμήμα Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης και από δύο τμήματα Δ΄ , Ε΄ και Στ τάξης. Στο σχολείο μας εργάζονται 14 εκπαιδευτικοί σε καθημερινή βάση ενώ έχουμε και δύο επισκέπτες εκπαιδευτικούς.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου