Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΜΕΞΙΑΤΕΣ . MEXIATES


Η Μεξιάτες είναι ένα από τα πολλά Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Λαμίας.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει πληθυσμό 793 κατοίκους . Το χωριό βρίσκεται κάτω από τις ποιο απότομες πλαγιές της Οίτης και σε υψόμετρο 60 μέτρων πάνω από την θάλασσα. Από μακριά δίνει την εντύπωση ότι ξεκουράζεται , απλωμένο νωχελικά πάνω στους καταπράσινους λοφώδεις πρόποδες της Οίτης. Τα σπίτια με τα κόκκινα κεραμίδια ανακατεύονται με το πράσινο της οργιαστικής βλά...στησης δημιουργώντας σκηνικό από πίνακα ζωγραφικής.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΞΙΑΤΩΝ . ΔΕΚΑΕΤΙΑ 60 70
Τα σχολεία άνοιξαν και φέτος όπως κάθε φθινόπωρο. Εγώ θα σας ταξιδέψω κάποια χρόνια πίσω στις τάξεις του δημοτικού σχολείου στις Μεξιάτες την δεκαετία του 70 . Τότε που το χωριό ήταν γεμάτο ζωή , τότε που δεν χωρούσαμε μέσα στις τάξεις, τότε που χτυπούσε η καμπάνα κάθε πρωί για να πάμε σχολείο..( μάλλον δεν είχαμε ωρολόγια ξυπνητήρια).Τοτε που τα ματια ηταν γεματα αθωότητα.

Οι φωτογραφίες είναι σε καλή ανάλυση οπότε μπορείτε να κάνετε zoom για να ανακαλύψετε τους εαυτούς σας η οι νεότεροι τους πατεράδες , τις μαμάδες , τον ξάδερφο η τον θειο. Όποιος διαθέτει άλλες φωτογραφίες μπορεί να τις στείλει να δημοσιευτούν.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι απο την συλλογή του Βασίλη Μπουλιώτη και αναφερονται στο σχολείο των Μεξιατών στις αρχές της δεκαετίας του 1960.
ΑΠΟ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΑΡΧΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 70. ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΙΝ ΣΟΒΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ.
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2009 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.
Η ΟΜΟΡΦΗ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΟΒΑΤΙΣΤΗΚΑΝ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου