Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης

  Το Σχολείο μας :
Ιστορία-Ταυτότητα- Mαθητές -Tμήματα-Εκπαιδευτικοί- Γονείς-Ολοήμερο-Νηπιαγωγείο...
Το Σχολείο με τον τίτλο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου ιδρύθηκε το έτος 1901 και λειτούργησε σε κτίριο νοικιασμένο. Σ' αυτό το Σχολείο πήγαιναν τα παιδιά (Δείτε φωτογραφία του 1939),κυρίως αγόρια , από όλα τα χωριά της κοινότητας Νεοχωρίου. Αργότερα ιδρύθηκε και το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου . Ύστερα ιδρύθηκαν και τα Σχολεία στα Δραγωτινά , στα Σπαρτερά και στα Κρητικά (δείτε Παλιές φωτογραφίες).Τα Σχολεία αυτά λειτούργησαν μέχρι το έτος 1990.
Το έτος 1984 οι δάσκαλοι των παραπάνω Σχολείων ,με πρωτεργάτες τους Πανδή Σταματέλλο , Πανδή Θεμιστοκλή και Βλάσση Κωνσταντίνο ανέλαβαν πρωτοβουλία ενημέρωσης των κατοίκων των οικισμών της κοινότητας για την συγχώνευση των ολιγοθεσίων Σχολείων σε μια Σχολική Μονάδα για όλους τους μαθητές .Στη προσπάθεια αυτή είχαν την εκφρασμένη βούληση της πολιτείας και την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου της κοινότητας Βλάσση Θρασύβουλου και του κοινοτικού Συμβουλίου.

Το έτος 1991 έγιναν τα εγκαίνια του νέου 7/θέσιου Σχολείου από τον τότε αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Τζανή Τζανετάκη.
Το Σχολείο σήμερα λειτουργεί ως εξαθέσιο με το όνομα "4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης" . Διαθέτει 6 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο υπολογιστών (στην ίδια αίθουσα φυλάσσονται τα εποπτικά μέσα ),δανειστική Βιβλιοθήκη, αίθουσα προβολών και αίθουσα εκδηλώσεων. Επίσης στο κτίριο φιλοξενούνται τα Νηπιαγωγεία με την προοπτική ανέγερσης διδακτηρίου παραπλεύρως του Σχολείου.
Το Σχολείο λειτουργεί με το πρόγραμμα της Ευέλικτης ζώνης ,οργανώνει ημερίδες για τους γονείς ,οργανώνει σεμινάρια ενδοσχολικής επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής ,συμμετέχει σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας και ολυμπιακής παιδείας ,οργανώνει εκδηλώσεις ,συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες και γενικά χαρακτηρίζεται από ζωντάνια και συνεχείς προσπάθειες για βελτίωση και των υποδομών και της παρεχόμενης παιδείας.
Δεκέμβρης 2002 Βλάσσης Κώστας Αντ. ,διευθυντής του Σχολείου
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου