Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΘΕΜ. ΒΑΘΕΙΑ.

Η Ιστορία του Σχολείου μας
Το Σχολείο μας ιδρύθηκε το 1963 από τον κ. Θεμιστοκλή Βαθειά, με βασικούς σκοπούς να προσφέρει στους μαθητές την καλύτερη δυνατή παιδεία, να τους εφοδιάσει με εκείνες τις δεξιότητες και τις γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν δημιουργικά στην τάχιστα μεταβαλλόμενη Ευρωπαϊκή κοινωνία, να τους παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και τελικά να διαμορφώνει αποφοίτους που να ξεχωρίζουν για την ...αξία τους.
Αρχικά, το Σχολείο στεγαζόταν σε κτίριο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου (Λεωφ. Βουλιαγμένης 305), όπου λειτουργούσε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, με την επωνυμία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΘΕΜ. ΒΑΘΕΙΑ.
Το 1980 το Σχολείο μεταφέρεται στον Καρέα (Παύλου Μελά 29), σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και δίπλα σε ένα πευκόφυτο περιβάλλον. Την ίδια περίοδο μετονομάζεται σε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΘΕΜ. ΒΑΘΕΙΑ.
Το 1998 ιδρύεται το Γυμνάσιο και το 2001 το Λύκειο. Το 2004 μεταβιβάζονται οι άδειες λειτουργίας στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΒΑΘΕΙΑ – ΚΥΡΑΪΛΙΔΗΣ Χ. ΟΕ, στην οποία συμμετέχουν τα παιδιά του Θεμιστοκλή Βαθειά, ο Θεοφάνης Βαθειάς (Μηχανολόγος – Μηχανικός), ο Κωνσταντίνος Βαθειάς (Καθηγητής Φυσικής), ο Χαράλαμπος Κυραϊλίδης (Καθηγητής Ιστορίας – Αρχαιολογίας) η Άννα Βαθειά (Καθηγήτρια Φιλόλογος) και η Γεωργία Τσιρούνη (Δασκάλα).
Από το 1963 το όραμα της οικογένειας του κ. Θεμιστοκλή Βαθειά αγκαλιάζει γενιές μαθητών και τις οδηγεί στο μέλλον, δημιουργώντας ένα μοναδικό πυρήνα παιδείας και πολιτισμού.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου