Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Γιαννίκης Γεώργιος του Δημητρίου

 Ο Δωρητής του κτιρίου του Γυμνασίου μας
Ο κ. Γιαννίκης Γεώργιος είναι ο δωρητής του κτιρίου του Γυμνασίου μας και εδώ θα προσπαθήσουμε να σας τον γνωρίσουμε, με όσα στοιχεία μπορέσαμε να συλλέξουμε. Είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, Πετρουσιώτης μετανάστης στην Γερμανία που τώρα πλέον βρίσκεται μεταξύ Πετρούσας - Γερμανίας - Αθήνας.
Γεννήθηκε το 1936 στην Πετρούσα. Είναι παντρεμένος με παιδιά. Τα παιδικά του χρόνια συνέπεσαν με την Β...ουλγάρικη κατοχή. Μετά την απελευθέρωση και σε ηλικία 12 ετών πήγε στην πρώτη τάξη του Δημοτικού και τα απογεύματα ασχολείτο με γεωργοκτηνοτροφικές δουλειές, αφού και ο πατέρας του ήταν αυτού του επαγγέλματος. Το σχολείο το διέκοψε στην τρίτη τάξη μετά από προτροπή του πατέρα του, γεγονός που δεν του άρεσε , αφού έπρεπε να εργαστεί συστηματικότερα με την κτηνοτροφία. ''Στα δέκα μου είχα γίνει τέλειος τσομπάνος. Φύλαγα 300 πρόβατα !'' διαβάζουμε να λέει σε συνέντευξή του σε φύλλο τοπικής εφημερίδας του έτους 1991, με την παράδοση του κτιρίου του Γυμνασίου στο Δημόσιο.
Όταν έγινε 17 ετών, η ανάγκη απόκτησης διπλώματος οδήγησης τρακτέρ, τον ανάγκασε να γυρίσει στα θρανία και παρακολουθώντας νυκτερινά μαθήματα, έτσι κατόρθωσε να πάρει το απολυτήριο του Δημοτικού. Παράλληλα έκανε και μαθήματα μηχανολογίας, τα οποία του φάνηκαν πολύ χρήσιμα στη μετέπειτα ζωή του.
Στα 19 του υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και όταν απολύθηκε (1959), ξενιτεύτηκε στην Γερμανία. Εκεί γίνεται εργάτης σε εργοστάσιο μερικά χρόνια, μετά κάνει δική του δουλειά, μεσιτείες με αυτοκίνητα και όταν γυρίζει στην Αθήνα ασχολείται με οικοδομές.
Το μεράκι του για μόρφωση (που την στερήθηκε), τον οδήγησε να πάρει την απόφαση για την συγκεκριμένη δωρεά.
Για τη δημιουργία του κτιρίου του Γυμνασίου δούλεψε και ο ίδιος. ''Από το 1984 που ξεκίνησε έως το 1991 που παραδόδηκε έτοιμο, θα έχω κάνει 2.000 μεροκάματα, από τις 6 το πρωϊ έως το βράδυ! Έριξα μπετά, έτριψα μάρμαρα, έκτισα τούβλα, σοβάντισα, έκανα εντελώς μόνος μου τις αποχετεύσεις, έκανα τα υδραυλικά του κτιρίου'' διαβάζουμε να λέει στην ίδια συνέντευξη του 1991.
Το 1991 που το κτίριο παραδόδηκε στο Δημόσιο, στο Γυμνάσιο φοιτούσαν 120 μαθητές περίπου. Σήμερα (2007) οι μαθητές είναι 48
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου