Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τα θλιβερά αποκαλυπτήρια

Ο ανεύθυνος υπουργός επί πέντε μήνες κορόιδευε τους πάντες και τα πάντα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, δοκιμάζοντας έως τα άκρα την υπομονή των συνομιλητών του, μετατρέποντας φίλους σε έχθρούς γιατί έτσι θα δικαιολογούσε την τελική του πράξη. Καμπλεξικός στο έπακρο έκανε τα πάντα για να εφαρμόσει το σενάριο που εξαρχής είχε στο μυαλό του. Το δικό του νόμισμα!

Πόσοι Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει τη ζημιά που ο επηρμένος κύριος προξένησε στη χώρα μας? Βάζω το ερώτημα γιατί παρά τα χρόνια που σέρνω στην πλάτη μου, η ζωή μου έδειξε ότι οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν έχουν τελειωμό. Για τις ευθύνες τρίτων που τον εμπιστεύτηκαν ή απωθέωσαν τη γυμνότητά του δεν είναι ώρα να συζητηθούν. Αλλωστε μικρή η σημασία τους. Δυστυχώς το ρολόι του χρόνου δε γυρίζει πίσω.

Δε μ’ ενδιαφέρει η τιμωρία του. Εκείνο που θέλω είναι να πάει στο καλό. Υπάρχουν κι άλλοι τόποι να σπείρει το δηλητήριό του. Εκείνο που πρέπει να προβληματίσει τον καθένα ξεχωριστά είναι το πόσο εύκολα ένας τυχάρπαστος τυχωδιώκτης έγινε ίνδαλμα χιλιάδων ανθρώπων. Η σχεδόν αυτόματη αναβίωση της επάρατης προσωπολατρείας, που ταλαιπώρησε τόσες φορές την ανθρωπότητα, θα πρέπει να μας ανησυχήσει.

Ας κοιτάξει ο καθένας μέσα του και ήρεμα ας αξιολογήσει τη δική του στάση. Αυτή η εμπειρία να τον κάνει τουλάχιστον επιφυλακτικό στην πρόσδεση του σε πρόσωπα κι όχι σε αρχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου