Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Δανακός Νάξου

Δανακό σήμερα την 25η του μηνός Αυγούστου , ημέρα Κυριακή και ώρα 10η π.μ. του έτους 1958 , συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το κοινοτικό συμβούλιο της κοινότητας Δανακού , αποτελούμενο από τους : πρόεδρο Δημήτριο Ι. Τσάφο και μέλη Εμμανουήλ Μανιό , Στυλιανό Τσάφο , Βασίλειο Βάσιλα και Δημήτριο Βάσιλα και ασχολήθηκε με το θέμα : ‘’ Έκφραση ευχαριστιών εις την Αμερική διαμένοντα ομογενή κ. Γεώργιο Εμμανουήλ Βάσιλα και ανακήρυξη του σε μεγάλο ευεργέτη της κοινότητας ..., για τις 2000 δολάρια δωρεά του προς ανοικοδόμηση διδακτηρίου στο χωριό Δανακός .
Όπως είναι γνωστό ο κύριος Γεώργιος Εμμανουήλ Βάσιλας από την Απείρανθο και από το 1907 άριστα εγκατεστημένος στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής , προ μηνών απέστειλε στο συμπολίτη μας υπουργό Συντονισμού Αριστείδη Πρωτοπαπαδάκη το ποσό των 2000 δολαρίων για την ανέγερση διδακτηρίου στο χωριό μας .
Το σεβαστό αυτό ποσό ο δωρητής το έδωσε στην μνήμη του παππού του ο οποίος είχε γεννηθεί και έζησε στον Δανακό .
Το κοινοτικό συμβούλιο ψήφισε και αποφάσισε ομοφώνως :
Εκφράζει τις άπειρες ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη ολόκληρης της κοινότητας στον δωρητή κ. Γεώργιο Εμμανουήλ Βάσιλα για τη μεγάλη προς το σχολείο της κοινότητας δωρεάν του και τον ανακηρύσσει μεγάλο ευεργέτη της κοινότητας .
Ναξιακό Μέλλον Δεκέμβριος 1958
Δωρητές του οικοπέδου στο οποίο κτίστηκε το σχολείο Δανακού
Το οικόπεδο αυτό περιλάμβανε το χώρο που είναι κτισμένο το σχολείο, το χώρο που είναι κτισμένο το γήπεδο καθώς και το δεντροφυτεμένο χώρο αριστερά του σχολείου. Επίσης υπήρχε ένα μικρότερο κομμάτι προς τη μεριά του ρέματος που δόθηκε κι αυτό για το σχολείο.Οι δωρητές ήταν ο Σταύρος Μ. Σοιλές (Σταύρακας), ο Στέφανος Ι. Τσάφος (Στέφος), και οι Μιχαήλ και Ειρήνη Σοιλέ (Σταυράκουλας). Ήταν όλοι από το Δανακό, άνθρωποι φτωχοί, με πολλά παιδιά, οι οποίοι ανιδιοτελώς δώρισαν αυτό το μεγάλο οικόπεδο στην Κοινότητα για να έχουν σχολείο τα παιδιά του Δανακού
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου