Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Λάχι
Πάνω ακριβώς από την Νεάπολη στέκεται το χωριό του Λαχίου. Χτισμένο σε σημείο που έχει οπτική πρόσβαση στο όρμο των Βατίκων και το πέρασμα των Κυθήρων χαρίζει πανέμορφη θέα στον επισκέπτη.
Εκτείνεται σε μήκος 800 μέτρων στην διεύθυνση του δρόμου που οδηγεί προς τον Καβομαλέα. Το χωριό κατοικείται από περίπου 500 άτομα και ο Άγιος Χαράλαμπος είναι η εκκλησία του χωριού που δεσπόζει στο κεντρικό τμήμα του χωριού.
Αμέτρητα σκαλιά ξεπροβάλλουν αριστερά και δεξιά του άξονα τ...ου δρόμου, οδηγούν τον επισκέπτη στις οικίες του χωριού που απολαμβάνουν την θέα της θάλασσας, των νησιών και του ηλιοβασιλέματος .
Λίγο πριν την είσοδο του χωριού από Νεάπολη βρίσκονται τα Καλένια ή Φλέβα όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι. Εκεί βρίσκεται παλιός αλλά και νεότερος ναός αφιερωμένος στην Παναγία. Ακριβώς κάτω από τους ναούς βρίσκεται πηγή που τρέχει όλο τον χρόνο και ξεδιψά τους επισκέπτες κάτω από την σκιά των πλάτανων που την περιβάλλουν. Σταματήστε λίγο στα παγκάκια με θέα τον Βατικιώτικο κάμπο και όρμο.
Το Λάχι είναι σε σταυροδρόμι επόμενων προορισμών. Κινηθείτε βόρεια από τα Καλένια, λίγο πριν την είσοδο του χωριού από Νεάπολη και επισκεφτείτε το Παραδείσι, τις Καστανιές και το σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα. Συνεχίστε ανατολικά προς τα χωριά του Μαλέα ή στρίψτε δεξιά λίγο μετά το τέλος του χωριού, στο νεκροταφείο, και προχωρήστε νότια στο Λα ώστε να βρεθείτε στο Παλαιόκαστρο με τους μικρούς όρμους και τις παραλίες μέχρι και τις Μηνιώνες.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου