Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ιστορικό του Σχολείου
18/05/2010 από 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρουπόλεως, ιδρύθηκε το Σχολικό Έτος 1977-78, ως 3/θέσιο με την απόφαση 289/1-10-1977, του Επιθεωρητή της ΙΔ΄ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Διαμερίσματος Πειραιά κ. Παναγιώτη Τσάμη.
Από το Σχολικό Έτος 1977-78 έως το 1983-84 συστεγαζόταν με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, ενώ το 1984-85 μεταφέρθηκε στη σημερινή διεύθυνση. Το κτήριο αρχικά παραδόθηκε προς χρήση, έχοντας αποτελούμενο από το ισόγειο και τον πρώτο όροφο. Το έτος 1990 ολοκληρώθηκε η προσθήκη του 2ου ορόφου, παίρνοντας την τελική του μορφή εώς σήμερα. Είναι ένα κτήριο για τα δεδομένα της εποχής κατασκευής, καλό. Οι αίθουσες διδασκαλίας και οι άλλοι λειτουργικοί χώροι, όντως πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας του. από της κτίσεως του έως σήμερα οι διατελέσαντες Διευθυντές, όπως προκύπτει από το αρχείο του Σχολείου, έκαναν μερικές διορθωτικές παρεμβάσεις, κυρίως στον εσωτερικό χώρο, παράλληλα με τη φροντίδα και του εξωτερικού κτηρίου, καθώς και στον προαύλιο χώρο, με δενδροφυτεύσεις και διάφορα άλλα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την πρωτοβουλία του τότε Διευθυντή και προκατόχου μου κ. Πίάνου Χαρίλαου, όπου το σχ. έτος 1992-93 προέβη στη μετατροπή του χώρου βιβλιοθήκης, που βρίσκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων, σε θεατρική σκηνή, ενώ τα βιβλία τοποθετήθηκαν σε ράφια στο τέλος της ίδιας αίθουσας. Ο κ. Χαρίλαος Πιάνος την 21η Ιουνίου 2007, μετά 15/ετή ευδόκιμη και δημιουργική δράση και προσφορά στο Σχολείο και στους μαθητές του συνταξιοδοτήθηκε με πλήρη 35/ετία.
Στις 14 Νοεμβρίου 2007 με απόφαση του Δ΄ΠΥΣΠΕ της Δ΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, τοποθέτησε τον σημερινό Διευθυντή, ιδρυτή αυτής της ιστοσελίδας και συντάκτη του παρόντος σύντομου «ιστορικού», Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σούλο. Όπως και οι προκάτοχοί μου, έτσι κι η ελαχιστότης μου στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι, ως Διευθυντής αυτού του Σχολείου, με την άριστη συνεργασία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, τέως Αντιδημάρχου Πόλεως κ. Ευαγγέλου Θεοδώρου και των λοιπών μελών της, προέβην σε μερικές επιδιορθώσεις ή τροποποιήσεις. Αλλάχθηκαν όλες οι φθαρμένες και ξεθωριασμένες κουρτίνες των αιθουσών διδασκαλίας. Τροποποιήσαμε την απέναντι του Γραφείου Διευθυντή-Εκπαιδευτικών, αποθήκη, η οποία δεν χρησίμευε σε κάτι, γενομένη και λειτουργούσα ως τραπεζαρία του Ολοήμερου Σχολείου. τα παιδιά έως τότε σιτίζονταν έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων, κοντά στην κουζίνα. Σήμερα σιτίζονται στο δικό τους χώρο. Ανακαινίσαμε ολοκληρωτικά την αίθουσα του μη χρησιμοποιούμενου χημείου, ως χημείο, σε Γραφείο Εκπαιδευτικών. Ενοποιήσαμε τα συνωστισμένα Γραφεία Διευθυντή και Εκπαιδευτικών, τα οποία ήταν εντελώς δυσλειτουργικά, ιδιαίτερα ο χώρος, των δασκάλων, σε Γραφείο Διευθυντή. Τα δύο Γραφεία εξοπλίστηκαν με έπιπλα (γραφεία, καθίσματα) από τον Ο.Σ.Κ., ενώ οι βιβλιοθήκες και τα ντουλάπια τα φτιάξαμε εμείς. Αγοράσαμε καινούρια κονσόλα και μικρόφωνα, για την αίθουσα εκδηλώσεων και μερικές άλλες ακόμα ανάγκες.
Το πιο σημαντικό, όμως, που γινόταν και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και υπερβάλλοντα ζήλο, είναι το παρεχόμενο εκπαιδευτικό και μορφωτικό έργο, που συντελείται, χάρη στους εκλεκτούς συναδέλφους, που υπηρετούν στο Σχολείο. Οι μαθητές μας φοιτούν σε ένα σχολείο, που τους περιβάλλει με αγάπη και ζεστασιά, γιατί εκτός από τα μαθήματα και τις επιδόσεις τους, πρέπει να φορτίζουμε και την ψυχή τους, ώστε να αποκτήσουν συναισθήματα ανθρώπινα, για να βγούν στην κοινωνία, όχι μόνο με γνώσεις, αλλά κυρίως, με αγωγή, ευγένεια και ανθρωπιά.
ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
1. Σταυρόπουλος Παναγιώτης, Σχ. Έτος:1984-85 έως και 1986-87.
2. Γκουντουβάς Χρήστος, Σχ. Έτος:1987-88
3. Βουνάτσος Νικόλαος. Σχ. Έτος:1988-89 έως και1989-90.
4. Χρυσανθακόπουλος Δημήτριος, Σχ. Έτος:1990-91 έως και 1991-92.
5. Πιάνος Χαρίλαος, Σχ. Έτη:1992-93 έως και 2006-07
ΔΙΑΤΕΛΩΝ
• Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σούλος, από 14-11-2007 έως …
Share on email
Σχετικά με τον συγγραφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου