Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

To 2o Δημοτικό Σχολείο Κερατέας και η ιστορία του – Κάλεσμα προς τους απόφοιτους για συγκέντρωση υλικού
Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας υλοποιούμε το πρόγραμμα με θέμα
«»Ξυπνώντας τις αναμνήσεις του σχολείου μας. Το παρελθόν και το παρόν».
Στόχος μας να γνωρίσουμε την ιστορία του σχολείου μας, μια περίοδο 43 ετών. Να ανοίξουμε σκονισμένα αρχεία, να αφουγκραστούμε γέλια και παιχνίδια των μαθητών που φοίτησαν στ...ο σχολείο μας, να αναζητήσουμε δασκάλους που πέρασαν, να ξυπνήσουμε αναμνήσεις.
Για να γίνει όμως αυτό θέλουμε τη βοήθεια των ανθρώπων που γνωρίζουν οτιδήποτε για την ιστορία του σχολείου, που μπορούν να μας δανείσουν παλιές σχολικές φωτογραφίες, που μπορούν να διηγηθούν ιστορίες. Θέλουμε να μιλήσουμε με απόφοιτους του σχολείου μας. Θέλουμε να μας βοηθήσουν οι απόφοιτοι του 1972 αλλά και του 2013.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει δυο δράσεις. Στην πρώτη συγκεντρώνουμε υλικό και ερχόμαστε σε επαφή με απόφοιτους που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν.
Στη δεύτερη συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί στο σχολείο, παρουσιάζουμε το υλικό κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από αυτό, δίνοντας τη χαρά στους φετινούς μας απόφοιτους (τα εκτάκια μας) να είναι οι οδηγοί της χρονομηχανής μας.
Η αλήθεια είναι ότι βιώνουμε όλοι δύσκολες στιγμές με προβλήματα και σκοτούρες και ίσως δεν έχουμε το κέφι και το νου να ασχοληθούμε με τέτοια πράγματα. Ας προσπαθήσουμε όμως και ίσως κάνουμε χαρούμενους όχι μόνο τους μικρούς μαθητές αλλά και εμάς τους ίδιους.
Παρακαλούμε, λοιπόν, όποιον μπορεί να βοηθήσει, να επικοινωνήσει μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:
• Στο τηλέφωνο του σχολείου (2299042390) ζητώντας να μιλήσετε με την κ. Κουτρουλάκη Ειρήνη
• Στέλνοντας e-mail στο mail@2dim-kerat.att.sch.grγράφοντας στο θέμα «Για το πρόγραμμα των καινοτόμων δράσεων»
• Συμπληρώνοντας το έντυπο συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.
πηγή : forkeratea.com
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου