Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

1ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου για τα 180 χρόνια Ιστορίας στην Εκπαίδευση, 143 χρόνια λειτουργίας του Πρώτου Γυμνασίου στην Κόρινθο
Η προσέλευση του κόσμου άρχισε αρκετά νωρίς, από συμπολίτες μας που είχαν αποφοιτήσει από το πρώτο Γυμνάσιο Κορίνθου, αλλά και νεώτερους.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας κ.... Σαμαράς Βασίλειος, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας κ. Παπαγιωργάκης Παναγιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ψιλογιαννόπουλος Παναγιώτης, ο ταμίας της Α΄ ΕΛΜΕ Ν. Κορινθίας κ. Τριπικέλης, αρκετοί καθηγητές - τριες Λυκείων και Γυμνασίων της Κορίνθου αλλά και του ευρύτερης περιοχής. Παρόντες ακόμα αρκετοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αξίζει να σημειώσουμε την παρουσία των προέδρων 1. της Ένωσης Αρκάδων «Το Μαίναλο», 2. της Λαογραφικής Στέγης Κορίνθου, 3. του Συλλόγου Ηπειρωτών «Η Πίνδος» 4. της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου και αντιπροσωπεία του Δ.Σ της ένωσης Κρητών Ν. Κορινθίας «Ο Ψηλορείτης ».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας κ. Σαμαρά, τον Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου κ. Σπανό, τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου κ. Νανόπουλο και τον εκπρόσωπο της Α΄ ΕΛΜΕ Ν. Κορινθίας κ. Τριπικέλη.
Στη συνέχεια προβλήθηκαν φωτογραφίες αρχείου από το 1903 μέχρι και σήμερα και ακολούθησε μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν από τον δημοσιογράφο και ιστορικό συγγραφέα κ. Κοντόζογλου.
Η φιλόλογος του Λυκείου μας κ. Σκούρτη με μια σύντομη τοποθέτηση της, με θέμα Κόρινθος: Πολιτισμός και εσωτερική Μετανάστευση, τόνισε την συμβολή των ανθρώπων που ήρθαν στην πόλη μας από άλλες περιοχές, σπούδασαν, εργάστηκαν δημιούργησαν και πρόσφεραν στην Κοινωνία της Κορίνθου.
Ακολούθησαν Παραδοσιακοί χοροί από συλλόγους που δραστηριοποιούνται στη Κόρινθο και εκπροσωπούν κοινωνικές ομάδες που κατά καιρούς ήρθαν στον Νομό μας για να εγκατασταθούν, να εργαστούν και να προκόψουν.
Συγκεκριμένα:
1.Η Ένωση Αρκάδων { Το Μαίναλο } χοροί από Μοριά και Ρούμελη,
2. Η Λαογραφική Στέγη Κορίνθου χοροί από Δράμα και Σέρρες,
3. Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορινθίας { Η Πίνδος }χοροί από τη Ήπειρο
4. Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου χοροί από την Καππαδοκία
5. Η Ένωση Κρητών Κορινθίας {Ο Ψηλορείτης} χοροί από την Κρήτη
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικού δώρου στους εκπροσώπους των Δ.Σ των Συλλόγων που μας τίμησαν με την παρουσία τους και πλαισίωσαν την εκδήλωση μας.
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν έμπρακτα στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε την αισθητή απουσία της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας { θα μπορούσε να είχε στείλει έστω και μια επιστολή } με εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Ψιλογιαννόπουλο.
×
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου