Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Είναι πολύ όμορφο το νέο Δημοτικό Σχολείο
Σε νέο σχολείο, σύγχρονο, άνετο και ζεστό θα κάνουν το μάθημα τους από την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2006 οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου.
Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου έγιναν σήμερα το μεσημέρι, στις 12:00 μ.μ. από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.Χαράλαμπο Κόκκινο.
Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ.Χρήστος Βερώνης, ο Σχολικός Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Ν.Κυκλάδων κ.Σπανός Πέτρος, η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ.Ευγενία Καμπάνη, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α'βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μυκόνου και Δημοτική Σύμβουλος κ.Αποστόλου Μαριγούλα, οι δάσκαλοι, γονείς και φυσικά οι μικροί μαθητές.
Η τελετή των εγκαινίων ήταν σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα μιας και η ολοκλήρωση του σχολείου αυτού ήταν ένας προσωπικός αγώνας των Μυκονιατών και της Δημοτικής Αρχής του τόπου μας.
Κατά τη διάρκεια της τελετής χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ.Προκόπης Παυλόπουλος, η Βουλευτής Κυκλάδων κ.Άρια Μανούσου Μπινοπούλου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμων & Κοινοτήτων Κυκλάδων και Δήμαρχος Ερμούπολης κ.Ιωάννης Δεκαβάλλας
Λίγο αργότερα ακολούθησε η απόδοση τιμής στη μνήμη του δωρητή Κουζή Γεωργούλη και τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας.
"Ο αείμνηστος ΚΟΥΖΗΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΟΎΛΗΣ εχρημάτισε επί 4 δεκαετίες δημοτικός άρχων του τόπου, αφού εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος Κοινότητος Μυκόνου το 1920, και έπειτα (μετά το 1946 με την επίσημη μετωνομασία του Δήμου σε Δήμο Μυκόνου) Δήμαρχος Μυκόνου, συμπληρώνοντας 5 θητείες, μέχρι το θάνατό του το 1964.
Δεν ευτύχησε να κάνει παιδιά αλλά με τη διαθήκη του διέθεσε τη σημαντική καθ' όλα περιουσία του εντός και εκτός πόλεως στο Δήμο, κληροδοτώντας τον με ακίνητα, μεγάλης αξίας, τα οποία ως τις μέρες μας ακόμη, αξιοποιούνται κατάλληλα προς όφελος της κοινωνίας της Μυκόνου.
Κληροδότησε στο Δήμο όλο το μερίδιό του από την περιουσία των 20 περίπου στρεμμάτων στην αγροτική τότε περιοχή του Πετεινάρου, η οποία κατέστη πολλαπλά χρήσιμη σήμερα, αφού ο Δήμος αφενός αγόρασε το μικρό μερίδιο που δεν περιήλθε στο Δήμο με τη διαθήκη και αφετέρου γειτονικό αγρό, για να συνθέσει συνολικά μια πολύτιμη έκταση συνολικά 26 στρεμ. περίπου.
Για την πολλαπλή λοιπόν προσφορά του αξίζει να μείνει η μνήμη του ζωντανή στον τόπο, για πολλά ακόμα χρόνια, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.
Ο Δήμος Μυκόνου τιμώντας τον μεγάλο δωρητή και Δήμαρχο ΚΟΥΖΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ έστησε στην είσοδο του σχολείου αναθηματική στήλη, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του στο νησί μας. Αιώνια ας είναι η μνήμη του."
Αμέσως μετά το τέλος της τελετής δόθηκε δεξίωση και το "Μυκονιάτικο Τρεχαντήρι" με τις μελωδίες του βιολιού του Ευρυπίδη Μασάκη έφερε το γλέντι και το κέφι στους παρευρισκομένους.
Το e-mykonos.gr εύχεται καλές χρονιές και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους μαθητές που θα ακούν για τα επόμενα χρόνια το κουδούνι και θα τρέχουν στους διαδρόμους καλή σταδιοδρομία. Στους πιο μεγάλους ευχόμαστε… κάντε παιδιά να το γεμίσουμε και αυτό !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου