Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

«Βραβεία Εκπαιδευτικής προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές για το ετος 2014 – 2015» Written By Χρήστος Ιβάνοβιτς on Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015 | 1.4.15
Δύο δάσκαλοι από σχολεία της Ξάνθης, ο κ. Χριστόδουλος Παπαεμμανουήλ από το μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Μάνταιμνας και η κ. Ελένη Ακάμπαλη από το 2ο δημοτικό της Ξάνθης, θα βραβευθούν από τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συμμετοχή και επιτυχία τους στα Βραβεία εκπαιδευτικής προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές για το έτος 2014-15. Αποτελεί μια διάκριση για τους δασκάλους της αλλά και για το νομό συνολικά.
Οι δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικοί που θα τιμηθούν με τα «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές για το έτος 2014-2015» με αλφαβητική σειρά έχουν ως εξής:
Δέκα (10) Βραβεία με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ ευγενική χορηγία του κυρίου Παύλου Κοντέλλη:
1) ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
2) ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
3) ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
4) ΜΠΙΛΛΗ ΣΕΒΑΣΤΗ
5) ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
6) ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
7) ΤΣΕΛΙΓΚΑ ΑΡΕΤΗ
8) ΤΣΙΓΓΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
9) ΦΑΝΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
10) ΧΑΡΙΣΜΑΪΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Πέντε (5) Βραβεία που θα συνοδεύονται από εύφημο μνεία:
1) ΑΚΑΜΠΑΛΗ ΕΛΕΝΗ
2) ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
3) ΒΟΪΤΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ
4) ΚΑΤΣΑΛΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
5) ΤΖΗΜΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
Τα Βραβεία θα απονεμηθούν από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο.
Στην πρώτη φάση,οι δάσκαλοι ήταν υποχρεωμένοι να καταθέσουν μία έκθεση 500 λέξεων που αφορούσε την εκπαιδευτική συγκρότηση, την εκπαιδευτική και παιδαγωγική προσφορά τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη.
Στην δεύτερη φάση, πέρασαν 25 δάσκαλοι απ όλη την Ελλάδα που θα έπρεπε να αναπτύξουν μέσα σε ένα κείμενο 2000 λέξεων την εκπαιδευτική τους προσφορά, του σχολικού έτους 12- 13 κι 13 -14 στην βάση της φιλοσοφίας του νέου σχολείου που λέει πώς η έννοια της εκπαιδευτικής προσφοράς δεν εξαντλείται στην καθημερινή ικανότητα της κατανοητής και γόνιμης διδασκαλίας, αλλά περιλαμβάνει δράσεις που εμπνέουν και καθοδηγούν ταυτόχρονα τον μαθητή, όπως στην έρευνα, το περιβάλλον, τον πολιτισμό.
Στόχος του διαγωνισμού ήταν αφ ενός μεν να βραβεύσει τους εκπαιδευτικούς για την καθημερινή τους ενασχόληση με την εκπαίδευση αλλά κυρίως ο εκπαιδευτικός να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές τις καλές πρακτικές όπως στην προστασία του περιβάλλοντος, την ενσωμάτωση της αειφορίας, την ενδυνάμωση του ρόλου της νεολαίας, την ισότητα των δύο φύλλων, την προσέγγιση των πολιτισμών και φυσικά ενημέρωση των μαθητών σε θέματα μπoύλινγκ.
Αυτό όπως αναφέρει ο βραβευθείς δάσκαλος κ. Παπαεμανουήλ, στο XANTHI times, το κοινώνησε στα παιδιά του σχολείου αφού χωρίς την «βοήθεια» τους δεν θα πετύχαινε τον στόχο του και συνεχίζοντας ανέφερε ότι πλέον το σχολείο πρέπει να παρουσιάζει μία εξωστρέφεια προς την κοινωνία διαχέοντας σε αυτήν καλές στάσεις, αξίες και συμπεριφορές.
Μιλώντας για το σχολείο της Μάνταινας, ένα απομακρυσμένο σχολείο της Ελλάδας όπως το χαρακτήρισε, ανέφερε ότι υπήρξαν και άλλες δράσεις όπου οδήγησαν σε καλά αποτελέσματα σε ανάλογους διαγωνισμούς όπως π.χ. το μειονοτικό σχολείο της Μάνταινας πείρε το δεύτερο βραβείο σε έναν διαγωνισμό φιλαναγνωσίας.
Στην συνέχεια μιλώντας και πάλι για το σχολείο της Μάνταινας ανέφερε ότι έχει δική του ιστοσελίδα όπου διαχέει τις καλές πρακτικές, όπως επίσης η λειτουργία του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στον χώρο του σχολείου στην Μάνταινα, όπου φιλοξενεί κάθε απόγευμα 25 ενήλικες οι οποίοι θα πάρουν τα αποφοιτήρια του Γυμνασίου.
Όταν ρωτήθηκε o δάσκαλος κ. Παπαεμανουήλ αν επηρεάζει θετικά τους μαθητές όταν ο δάσκαλος τους, όπως και αυτοί, μπαίνει στην διαδικασία του να διαγωνιστεί. Μας απάντησε λέγοντας ότι η δασκάλα είναι η δεύτερη μητέρα των παιδιών που υποδέχεται τα παιδιά στο δεύτερο, μεγάλο σχολείο και ο δάσκαλος είναι ο δεύτερος πατέρας και πρέπει να λειτουργεί ως φάρος και παράδειγμα. «Εμείς, αγαπάμε την δουλειά μας. Δεν την βλέπουμε ως επάγγελμα αλλά, όσο ρομαντικό και αν ακούγεται την βλέπουμε ως λειτούργημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου