Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Κόνδης Γεώργιος
Σεπτεμβρίου 28, 2011 από Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας & Πολιτισμού
Κόνδης Γεώργιος

...
Γεώργιος Κόνδης
Ο Γεώργιος Κόνδης, εκπαιδευτικός- συγγραφέας, σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίν (Louvain – Βέλγιο). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, εργάστηκε στο Βέλγιο και εγκαταστάθηκε στην Αργολίδα το 1988. Έχοντας οργανώσει πολλές επιτόπιες έρευνες δημοσιεύει κατά καιρούς τα αποτελέσματά τους σε περιοδικά και εφημερίδες θεωρώντας ότι αποτελούν μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς των τοπικών κοινωνιών. Έχει ήδη παρουσιάσει σε Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες και περιοδικά κοινωνιολογικές και ανθρωπολογικές έρευνες, καθώς και αρχειακό υλικό σε Δημόσιες Εκθέσεις.
Στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας στην Εκπαίδευση, έχει δημοσιεύσει κείμενα σχετικά με την φιλοσοφία, την οργάνωση και τη λειτουργία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και πρόσφατα μια σειρά άρθρων για την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Ήταν υπεύθυνος για την εκπόνηση πολλών προγραμμάτων σε σχολικό περιβάλλον, δυο από τα οποία απέσπασαν διεθνή διάκριση.
Συμμετέχει σε σεμινάρια και ενημερώσεις στα πλαίσια μιας διαρκούς προσωπικής επιμόρφωσης. Συνεργάστηκε σε προγράμματα ανάδειξης της πολιτισμικής κληρονομιάς και ανάπτυξης της τοπικής έρευνας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε διάφορους Δήμους δημοσιεύοντας κείμενα και έρευνες για τα θέματα αυτά. Συμμετέχει στη σύνταξη περιοδικών της Τ.Α. Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο και σε περιοδικά. Βραβεύεται το 2005 από τη Γ. Γ. Επικοινωνίας/Ενημέρωσης για την έρευνα «Ο κόσμος της εργασίας: Όψεις, Χρόνοι, Χώροι».
Σήμερα είναι Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου και Επιστημονικός Συνεργάτης των ΤΕΙ Καλαμάτας (Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Έχει αναλάβει πολλές παρουσιάσεις έργων, βιβλίων και εκδηλώσεων ιστορικού χαρακτήρα. Είναι συνεργάτης της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας και Πολιτισμού.
Έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα οι παρακάτω έρευνές του:
• «Από την Αυτοκρατορία στο Εθνικό Κράτος. Σχήματα πολιτικής έκφρασης και χώροι κοινωνικής οργάνωσης στην Ελλάδα (1760-1860)», διδακτορική διατριβή, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίν, σειρά 395, Louvain la-Neuve, 2003.
• «Από την εφημερίδα στο βιβλίο: Εκδόσεις και αναγνωστικό κοινό στο Άργος του 19ου αιώνα», εκδ. ΔΑΝΑΟΣ, Άργος, 2004.
• «Τουριστικός Οδηγός Άργους», Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Άργους, 2008.
• «Οδηγός Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων», Επιχείρηση Πολιτισμού Άργους, 2008.
• «Οδοντιατρική και Οδοντίατροι στην Αργολίδα», εκδόσεις Εκ Προοιμίου, Άργος, 2011.
• «Εμείς και οι Άλλοι. Η περίπτωση του ανταγωνισμού Άργους- Ναυπλίου», στο: Δημήτριος Γ. Μαγριπλής (επιμ), «Πολιτισμός και διαφορετικότητα: Εμείς και άλλοι», εκδ. Αντ. Σταμούλη, Θεσσαλονίκη, 2011.
• «Τετράδιο Πολέμου 1940», εκδόσεις Εκ Προοιμίου, Άργος, 2011.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου