Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Δημοτικό Σχολείο Μυρτιάς


...




Λίγα λόγια για την ιστοσελίδα μας
Το νέο σχολείο, αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών της και της κοινωνίας, για να μπορέσει να αναπτυχθεί, να προσφέρει περισσότερα, να γίνει πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο, οφείλει να προωθεί την επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να παρουσιάζει το έργο του. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής μας, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε από τον προσωπικό μας χρόνο για να δημιουργήσουμε την πρώτη επίσημη ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Μυρτιάς. Ελπίζουμε να απολαύσετε την περιήγησή σας!
Λίγα λόγια για το σχολείο μας
Το 1928 δωρίστηκε το χωράφι στο οποίο και χτίστηκε το σχολείο. Κατά την είσοδο στο προαύλιο χώρο του σχολείου, υπάρχει μία λιτή επιγραφή που θυμίζει σε όλους τους επισκέπτες αυτή τη μεγάλη δωρεά. Η επιγραφή αναφέρει: "ΔΩΡΕΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΗΛΙΟΥ ΠΗΤΤΑ ΧΑΡΑΛ. ΚΑΛΑΚΟΥ 1928".
Σε αυτό το χώρο αρχικά χτίστηκε ένα κτίριο που θα στέγαζε τις ανάγκες του νεοϊδρυθέντος σχολείου. Καθώς οι ανάγκες μεγάλωναν, έγιναν δύο ακόμη προσθήκες, και το σχολείο απέκτησε την όψη που έχει σήμερα. Το 2010 μετά από ένα ισχυρό ανεμοστρόβιλο, καταστράφηκε μέρος της σκεπής. Μέσα σε λίγες εβδομάδες έγιναν οι απαραίτητες εργασίες και πριν τελειώσει η σχολική χρονιά οι μαθητές είχαν γυρίσει στις τάξεις τους.
Οι ανάγκες του σχολείου συνεχώς αυξάνουν. Υπάρχει άμεση ανάγκη για μεγαλύτερη επέκταση του σχολικού συγκροτήματος ώστε να στεγαστούν σε κατάλληλους χώρους τα τμήματα του ολοημέρου, του τμήματος ένταξης και του τμήματος υποδοχής. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.
Το σχολείο μας εξυπηρετεί την περιοχή της Μυρτιάς, των Χανακίων, του Άγιου Ηλία και των Καλακεΐκων. Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, στις παρυφές της Μυρτιάς. Έτσι, οι μαθητές απολαμβάνουν την ησυχία που είναι απαραίτητη στη διαδικασία της μάθησης και το "πράσινο" που γαληνεύει και ηρεμεί.
Λίγα λόγια για τη Μυρτιά
Βρίσκεται 11 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Πύργου και 13 χλμ. νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας. Απέχει 90 χλμ. από την Πάτρα, 34 χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία, 12 χλμ. από το Κατάκολο και 95 χλμ. από την Κυπαρισσία. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 788 κατοίκους. Οι κάτοικοί της ασχολούνται περισσότερο με την γεωργία και σε περιορισμένη έκταση με την κτηνοτροφία. Κύριο παραγόμενο προϊόν είναι η ελιά και το ελαιόλαδο.
Το χωριό Μυρτιά προϋπήρχε της επανάστασης του 1821 ως χριστανικός οικισμός από κατοίκους αρκετών οικογενειών, που έφταναν τους 185. Κατά τον σχηματισμό των δήμων το 1834, το χωριό κατατάχθηκε αρχικά στον δήμο Μυρτιάς και με τον μετασχηματισμό των δήμων δημογραφήθηκε στον δήμο Λετριναίων και ακολούθησε την πολιτικοκοινωνική πορεία της πόλης του Πύργου. Σήμερα ανήκει στο δήμο Πύργου. Το όνομά του το έλαβε από τους θάμνους μυρτιάς, που κάλυπταν εκείνη την εποχή χέρσες τοποθεσίες.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου