Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016


Σχολή οικοκυρικής, το 1961, στην Αγία Ευθυμία

Δημοσιεύουμε μια φωτογραφία του 1961 στην οποία διακρίνονται νέες κοπέλες εκείνης της εποχής οι οποίες παρακολουθούσαν μαθήματα αργαλειού, στην «σχολή οικοκυρικής» που λειτουργούσε τότε στην Αγία Ευθυμία. Τα μαθήματα πραγματοποιούνταν στο παλιό σπίτι του Ευθυμίου Τζαβάρα (Βάρκας) που αγοράστηκε πριν λίγα χρόνια από τον Πέτρο Ηλιόπουλο (δίπλα από το σπίτι του Ευθυμίου Παν. Αναγνωστόπουλου-Μπρουζή που έχει αγοράσει και επισκευάσει ο πατέρας του Πέτρου).

Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε πολλοί θα αναγνωρίσουν τις «μαθήτριες» αφού αρκετών τα βασικά χαρακτηριστικά δεν έχουν αλλάξει πολύ. Για τους νεότερους και για όσους δυσκολεύονται στην αναγνώριση αναφέρουμε τα ονοματεπώνυμα όλων κρατώντας τα πατρικά τους επώνυμα.



Διακρίνονται όρθιες από αριστερά: Τίτσα Ευθ. Ηλιοπούλου, Ανθή Παν. Κώτσου, Γεωργία Παν. Αναγνωστοπούλου, Ευγενία Σπ. Γλυμή, Αικατερίνη Ιωάν. Δημητρίου, Παναγούλα Ιωάν. Μανίκα και Ασημούλα Ευθ. Τζαβάρα.

Καθιστές από αριστερά: Γιαννούλα Παν. Βαρνάβα, Ελένη Δρ. Λαλλά, Γεωργία Χρ. Γλυμή, η δασκάλα οικοκυρικής, Γιαννίτσα Ευθ. Αγγελή και Μαρία Δημ. Κοτσώτα.

Την φωτογραφία πρόσφερε η Τίτσα Ηλιοπούλου και την ευχαριστούμε πολύ διότι, πέραν των άλλων, μέσω αυτής διαπιστώνουμε και τη δυναμική που είχε η Αγία Ευθυμία εκείνη την εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου