Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017





Επισκευάζεται το παλαιότερο σε λειτουργία σχολείο στην Ελλάδα- Χτίστηκε το 1780 

Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση των εργασιών, για τις επισκευές στο παλαιότερο σε λειτουργία σχολείο της Ελλάδας. Το σχολείο βρίσκεται στην Ύδρα, και κατασκευάστηκε το 1780. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, καθώς το Α΄ δημοτικό σχολείο, λειτούργησε ως σχολείο από το 1880. Επειδή έχει χαρακτηριστεί μνημείο, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια και συντονισμό, με προϋπόθεση τον σεβασμό στον παραδοσιακό οικισμό της Ύδρας.

Το έργο αφορά σε εργασίες επισκευής και συντήρησής του, ώστε να παραμείνει κατάλληλο για χρήση και ασφαλές, καθώς πρόκειται να αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα, όπως η έντονη ρηγμάτωση του αρμολογήματος, που επιτρέπει την εισροή νερού στο εσωτερικό της τοιχοποιίας.



Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 180.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπηπέρος, σε σχετικές δηλώσεις τόνισε πως το χρόνιο αίτημα του Δήμου, των κατοίκων και των διδασκόντων του νησιού υλοποιείται. «Με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και με σεβασμό στη παράδοση, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα που καθυστερούσαν πολλά χρόνια, όπως το εμβληματικό αυτό σχολείο.

Οφείλουμε να το συντηρήσουμε και να το παραδώσουμε ασφαλές, να συνεχίσει να φιλοξενεί στους χώρους και τις επόμενες γενιές της ιστορικής Ύδρας» ανέφερε ο κ. Χατζηπέρος. 

Πηγή: ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου