Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

  1. Απορία ενός αφελούς Έλληνα φορολογούμενου- μέρος τρίτο
    Η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που εμφανίστηκε πριν την κρίση αλλά γιγαντώθηκε στα χρόνια της. Μια γενιά που νιώθει παραγκωνισμένη (και θα μου επιτρέψετε κι εμένα, με βάση τις μνήμες της δικής μου εποχής, να πω κακομαθημένη) αποθήκευσε μέσα της ένα μίσος για το ο,τιδήποτε υπάρχει γύρω της. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση του φαινομένου κατ’ εμέ έπαιξε το καθεστώς της ατιμωρησίας που για άγνωστους λόγους..., αλλά σαφώς αντιπαιδαγωγικούς, κυριάρχησε στο μυαλό των «υπευθύνων»
    Αχ τα παιδιά να μην τα κουράζουμε. Ας τα διευκολύνουμε. Ας τα συγχωρήσουμε. Ακόμα και προχτές ο αρμόδιος υπουργός διαφώνησε με τη σύγκλητο του ΠΑΠΕΙ για την αστεία τιμωρία που επέβαλε στους αντιγράψαντες, ζητώντας στην πραγματικότητα την άφεση της πράξης.
    Η κοινωνία μας χωρίς να το συνειδητοποιεί εκκολάπτει τις επόμενες γενιές των σκληρότερων τρομοκρατών, έτοιμων πια να βάψουν τα χέρια τους με αίμα. Χιλιάδες τρανταχτά αδικήματα κρύφτηκαν κάτω από το χαλί σε πρωτοφανή ομοψυχία κομμάτων, Κυβέρνησης και δικαστικής εξουσίας. Δυστυχώς όμως και μεγάλης μερίδας του λαού. Μια πλήρως λαθεμένη αντίληψη επιείκειας που αντί κα καταργεί το πρόβλημα το πολλαπλασιάζει γεωμετρικά. Όχι! Είναι βαρύτατο λάθος και όσο συνεχίζεται τόσο πιο δύσκολη θα είναι η περίοδος της θεραπείας του.
    Θυμάμαι την εποχή των καταλήψεων, όπου αρκετές φορές δυο-τρείς ακτιβιστές μαθητές μέλη κομμάτων και κινήσεων αγόραζαν μια κλειδαριά και με το δικαίωμα της θρασύτητας απάγγελναν ότι το σχολείο είναι υπό κατάληψη. Χλιαρή έως μηδαμινή η αντίδραση των άλλων παραγόντων του θεσμού γιατί ήταν σε όλους αρκετά βολικό. Αν κάποιος γονέας αντιστεκόταν εύκολα στιγματιζόταν από τα σοφά ΜΜΕ, ως αντιδραστικός, φασίστας και όλα τα συναφή επίθετα
    Θυμάμαι στην οδό Σκουφά, ορδές άγνωστης προέλευσης στοιχείων να σπάζει βιτρίνες και ν’ αρπάζει ό,τι πολύτιμο υπάρχει μέσα τους, ενώ οι δυνάμεις της Αστυνομίας, με αρμόδιο υπουργό τον Προκόπη Παυλόπουλο, στις γωνιές των δρόμων απλώς να παρακολουθεί «διακριτικά» τα συμβαίνοντα. Ας μας πληροφορήσει κάποιος σε ποιο ποσό ανήλθε από τον κρατικό προϋπολογισμό η αποζημίωση των καταστηματαρχών.
    Σήμερα σχεδόν κάθε μέρα «νεαροί» μπαινοβγαίνουν στο Πολυτεχνείο καταστρέφοντας ότι βρουν μπροστά τους. Μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτό το έγκλημα ; Τη γνώμη μου θα την αναπτύξω αύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου